“De SS Rotterdam” was een Stoom cruiseschip

De SS Rotterdam is de “Grande Dame” van de Rotterdamse maritieme industrie. Behalve dat het het grootste passagiersschip is dat ooit op Nederlands land is gebouwd, getuigt het van de kwaliteit van Nederlands vakmanschap. Toen het in 2000 met pensioen ging, was het ss Rotterdam het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en reisde het sinds 1959 de wereld rond. Je kunt overnachten in De Rotterdam, een rondreis maken of gewoon ontspannen met een drankje terwijl je geniet het uitzicht op de Maas en de skyline van de stad.

SS Rotterdam

De volgende tours zijn beschikbaar voor diegenen die meer willen weten over dit prachtige stoomschip:

Reizen van Rotterdam naar New York doe je in het Experience Centre in enkele minuten. Maak gebruik van een audiogids en een scheepskaart om meer te weten te komen over de SS Rotterdam en haar omgeving. De boeg, brug, stuurhut, sportdekken, kakdek, kaartenkamer, radiokamer en kapiteinsverblijven zijn allemaal een bezoek waard! De authenticiteit van alles zorgt ervoor dat u een goed beeld krijgt van hoe het leven aan boord van een schip er vroeger uitzag.

De Rotterdam Complete Tour brengt je bijna overal aan boord van het ss Rotterdam. In dit gebied vindt u onder andere ook de boog-, brug-, kaartenkamer en radiokamer. In tegenstelling hiermee neemt de Rotterdam Complete Tour je mee op een uitgebreide sightseeingtour door de stad. Als je eenmaal bij de machinekamer bent aangekomen, moet je de kleine trap afdalen die naar de stookruimte leidt, het kloppende hart van het schip.

De haven van Rotterdam is een belangrijke internationale scheepvaarthaven.

Meer weten over de grootste haven van Europa? Verken de Rotterdamse haven en laat je inspireren door de bedrijvigheid die er om je heen is.

Word intiemer met de hartslag van de haven. Van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag kun je FutureLand bezoeken. Vanuit het informatiecentrum FutureLand (Europaweg 902, Rotterdam) heeft u een uitstekend zicht op de havenregio. Vanaf hier kunt u een uitstekende boottocht maken door het nieuwste havengebied, een kraan bedienen of een 360-graden tijd nemen van de backstage-gebieden van het havengebied.

Met Spido kun je een rondvaart door de haven maken

De Spido is de meest aangename manier om de haven te voelen. Het is mogelijk om de skyline van Rotterdam vanaf het water te zien tijdens de rondvaart, die ongeveer 90 minuten duurt. Optionele boottochten, cruises en dagtochten bieden een unieke kans om de unieke architectuur van Rotterdam, de oude gebouwen en de adembenemende vergezichten te ontdekken vanuit het comfort van een volledig uitgerust en ruim schip. Je vaart ook met enorme containerkranen en waardeert het voormalige cruiseschip, SS Rotterdam, dat in 2009 buiten dienst werd gesteld.

Wanneer u in Delfshaven bent, moet u een bezoek brengen aan de sfeervolle rivierhaven, die een lange geschiedenis kent. Een rustige wandeling, heerlijk eten en drinken, een avondje uit in de stad en meer zijn allemaal mogelijkheden.

Foodies zullen dol zijn op Katendrecht, dat beschikt over een overvloed aan uitstekende restaurants en gezellige bars. Op het water is de SS Rotterdam een ​​populaire bestemming voor snacks en drankjes in de middag, maar ook voor een romantische maaltijd op het bovendek. Katendrecht, het hippe en bruisende zeemanskwartier, ligt op korte loopafstand.

Bron: Taxi Rotterdam Oost

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest