Waarom zijn wegwerpflessen voor eenmalig gebruik ongewenst?

Het is eenvoudig om onderweg wegwerpflessen te pakken en ze weg te gooien als je klaar bent. Ook al drinken we graag water, toch zijn er enkele nadelen aan die plastic flessen voor eenmalig gebruik. Ze zijn niet biologisch afbreekbaar en worden op stortplaatsen na ruwweg 400 jaar afgebroken. Vergeleken met de naar schatting 50 miljard weggegooide plastic flessen die we jaarlijks maken, lijkt dat nog niet zo erg.

Waarom zijn wegwerpflessen voor eenmalig gebruik ongewenst

Bovendien zijn de materialen die nodig zijn om plastic flessen te maken niet-hernieuwbare hulpbronnen waar we niet opnieuw in kunnen investeren als ze eenmaal uitgeput zijn, zoals olie en aardgas. De koolstofimpact is zeer verbluffend als je bedenkt hoeveel energie er nodig is om deze wegwerpflessen te maken in verhouding tot hun nuttige levensduur. Gelukkig zijn er milieuvriendelijke opties die minder duur zijn en veiliger voor het milieu!

Microplastics in je waterfles

Plastic fragmenten die microplastics genoemd worden zijn zo minuscuul dat het blote oog ze niet meer kan zien. De voornaamste oorzaak hiervan zijn plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik. Zowel mensen als dieren lopen het risico te sterven door het inslikken van microplastics, die het spijsverteringsstelsel kunnen verontreinigen. Maar microplastics duiken overal op, ook in ons voedsel en zelfs in ons bloed! Zie alsjeblieft af van het gebruik van wegwerpflesjes en -bekers.

Wel goede waterflessen

Het gebruik van herbruikbare waterflessen is de eerste en ideale oplossing. Dit is de meest milieuvriendelijke manier om te drinken terwijl je onderweg bent. Bovendien loop je, door het poreuze oppervlak van een wegwerpfles, minder kans ziek te worden van bacteriën en andere ziektekiemen die er kunnen gedijen.

Herbruikbare flessen zijn de beste keuze als je een veilige en voedzame vervanger zoekt. Er zijn talloze soorten herbruikbare waterflessen verkrijgbaar. Omdat ze betrouwbaar zijn, eenvoudig te onderhouden, en geschikt voor zowel warme als koude dranken, zijn roestvrijstalen flessen een populaire optie.

Herbruikbare waterflessen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten

De meeste roestvrijstalen flessen zijn licht van gewicht en hebben lekvrije deksels, waardoor ze eenvoudig mee te nemen zijn. Kies liever roestvrij staal dan alleen een roestvrijstalen coating voor een grotere duurzaamheid. Door hun duurzaamheid zijn deze flessen vooral uitstekend geschikt voor wie graag op reis gaat. Bovendien zijn ze een uitstekende oplossing voor wie bezorgd is over bacteriën en ziektekiemen, want ze zijn eenvoudig schoon te maken.

Bron: wegwerpflessen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest