Wat is dropservice en wat is dropshipping?

Internet biedt een overvloed aan mogelijkheden om wat extra geld binnen te halen. De laatste jaren heeft dropshipping zich ontpopt als een zeer geliefde methode om voor zichzelf een aanvullend inkomen te genereren. De corona pandemie leidde echter tot een aanzienlijke toename van logistieke uitdagingen. Als direct gevolg hiervan kwam er een alternatief product op de markt. Elimineer de onderhoudsbeurten. Maar om preciezer te zijn, wat zijn de belangrijkste verschillen tussen dropshipping en dropservice?

Wat is dropservice en wat is dropshipping

Om preciezer te zijn, wat houdt het drop servicing model in?

Het bedrijfsmodel dat bekend staat als drop servicing is vergelijkbaar met dat van dropshipping. Het voornaamste onderscheid ligt in de output die je levert. Je levert een dienst als je dropshipping aanbiedt in plaats van een product. Een klant bestelt met het drop servicing model een dienst bij je bedrijf.

Je besteedt het dan uit aan een freelancer of bedrijf tegen een gereduceerd tarief om geld te besparen op het project. Zonder dat de consument zich daar zelfs maar bewust van is. Als degene die deze dienst verleent, speel je de rol van tussenpersoon en mag je het prijsverschil houden. Arbitrage, wat een andere naam is voor drop service, komt meer voor.

Je vraagt bijvooorbeeld €50,00 (of daaromtrent) per uur voor de dienst die je op je website adverteert. Je hebt echter een freelancer gevonden die deze taak kan volbrengen voor het tarief van €25 per uur. Het prijsverschil, €25 per uur, mag je houden. Dit geeft aan dat je een winst van €250 kunt maken als de kant die bij je bestelt je betaalt voor in totaal 10 uur werk, zonder dat je daar zelf een aanzienlijke hoeveelheid tijd aan hoeft te besteden. Je speelt immers alleen maar de rol van tussenpersoon tussen de twee partijen, zonder dat een van beiden zich bewust is van het feit dat je dat doet.

Wat wordt precies bedoeld met de term “dropshipping”?

Je kunt inkomsten genereren met een methode die bekend staat als dropshipping, waarbij je via het internet spullen verwerft en verkoopt. Dit kan van een enkele leverancier komen of van meerdere leveranciers tegelijk. Je hebt directe invloed op de winstmarges van een product, want de uiteindelijke verkoopprijs van het product wordt bepaald door de prijs waartegen het op je website verkocht wordt.

Als je een artikel voor twaalf euro kunt kopen en het dan voor vierentwintig euro kunt verkopen, heb je een winstmarge van twaalf euro. Oftewel 50 procent. Wanneer je een bestelling van een klant krijgt, moet je die bestelling doorgeven aan de derde van wie je je koopwaar betrekt. De klant ontvangt dan de koopwaar die hij bij hen besteld heeft. Jij bent degene die verantwoordelijk is voor het betalen van de aankoopprijs, terwijl je de winst voor jezelf houdt.

Hieronder volgt een lijst van de voordelen van dropshipping

Er is geen behoefte aan voorraad; je plaatst pas een bestelling als een klant er een plaatst.
Er zijn niet veel initiële kosten nodig.
Je kunt enige controle uitoefenen over de kosten van het artikel.
Je zult uiteindelijk je bedrijf kunnen laten groeien en de fabricage van je goederen in eigen hand kunnen nemen.

Dit zijn enkele van de voordelen van drop service

Weinig risico, want je neemt pas een freelancer in dienst als je een betalende klant hebt voor de dienst die je nodig hebt.
De aanvangsinvestering is niet erg hoog omdat je geen voorraad hoeft aan te schaffen of zelf de arbeid hoeft te verrichten.
Je hebt geen gespecialiseerde bekwaamheden nodig omdat je samenwerkt met een vakman die ze al bezit.
Je hoeft je geen zorgen te maken over het maken van plannen om je geld terug te krijgen.

Bron: dropservice

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest