Wat is pvc precies?

Ongeplastificeerd polyvinylchloride, soms ook wel uPVC genoemd, is een soort harde kunststof die vaak voorkomt in producten zoals deuren en vensters. Dit materiaal wordt niet aangetast door milieugiffen, vocht, corrosie, of schimmelgroei. Daarom zijn PVC ramen een superieure optie boven aluminium en houten ramen, omdat ze langer meegaan. Om pvc profielen te vervaardigen wordt het materiaal eerst een tijdlang aan hoge hitte blootgesteld, waarna het in een mal wordt gegoten. Om de hete substantie in de gewenste vorm te gieten, worden verschillende manieren van afkoelen gebruikt.

Kozijnen Deurne kunststof

Nadat het is afgekoeld, wordt het daarna in plakjes gesneden en klaargemaakt om met de andere componenten te worden samengevoegd. Dit is het proces dat gebruikt wordt om pvc ramen en deuren te maken. Om het gewenste resultaat te bereiken, de stof kneedbaarder te maken, worden bij de techniek geen extra chemicaliën gebruikt. Hierdoor behoudt pvc de natuurlijke robuustheid van het materiaal waarvan het gemaakt is. Daardoor gaan pvc ramen en deuren heel lang mee en hebben ze bijna geen onderhoud nodig. Deze ramen hebben een uitstraling die onmiskenbaar aantrekkelijk is en worden aangeboden in een aantal gelamineerde kleurmogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Kies pvc vensters voor de inrichting of renovatie van je huis, zodat je kunt profiteren van alle voordelen die ze bieden.

De vele redenen achter hun resonerende aantrekkingskracht

Ramen en deuren van PVC bieden topkwaliteit tegen kosten die redelijker zijn dan andere opties. Het zijn ongewone architectonische kenmerken die een lange levensduur geven, energie-efficiënt zijn, hoogwaardige isolatie bieden, en misschien het beste van alles is dat ze weinig onderhoud vergen. Dit zijn maar enkele van de voordelen die ze bieden.

Daarom neigen veel binnenhuisarchitecten en ontwerpers naar het gebruik van pvc vensterramen, vooral voor moderne stijlen die evenveel belang hechten aan vorm als aan functie. Hun uiterlijk is perfect voor eigentijdse esthetiek, want het is schoon, eenvoudig, en elegant tegelijk.

1. Vanuit een ontwerpstandpunt Je kamers kunnen een elegante, chique uitstraling krijgen door het plaatsen van pvc ramen. Je vindt pvc ramen in allerlei configuraties, waaronder schuiframen, draairamen, dubbele schuiframen, enzovoort. Je hebt de mogelijkheid om een ontwerp te kiezen dat prachtig bij het kleurenpalet en de inrichting van je huis past. In tegenstelling tot houten ramen zijn deze ramen er in een grote verscheidenheid van ontwerpen en stijlen, wat nog een ander voordeel is van de keuze om ze te laten plaatsen. Bij AIS Windows kunnen we de pvc ramen zo aanpassen dat ze geschikt zijn voor je gebouw en aan al je eisen voldoen.

2. Duurzaam
In vergelijking met andere soorten ramen zijn deze het meest duurzaam en sterk. PVC ramen zijn, in tegenstelling tot houten ramen, bestand tegen de schadelijke effecten van ruwe omgevingsfactoren, zoals een breed scala van temperatuur- en vochtigheidsniveaus. Ze kunnen tot vijftig jaar of zelfs langer in gebruik blijven, met betrekkelijk weinig onderhoud en zonder enig verlies van functionaliteit. Het grootste deel van hun opmerkelijke uithoudingsvermogen is toe te schrijven aan hun weerstand tegen de inwerking van barre weersomstandigheden. Bovendien zijn er gegalvaniseerde stalen versterkingen in verwerkt om de structurele integriteit van de PVC ramen en deuren te behouden. Ze geven een verhoogde mate van stevigheid, vooral aan grotere delen van het kozijn.

Omdat hun stof duurzaam is, kunnen ze hun oorspronkelijke structuur behouden en normaal blijven functioneren, zelfs wanneer ze aan de druk van het weer blootgesteld worden. De PVC coating beschermt het materiaal tegen schadelijke UV stralen, die, na langere tijd aan de zon blootgesteld te zijn, materialen kunnen doen verkleuren en bederven.

PVC ramen hebben een lange levensduur.

3. Termieten-vrij
PVC ramen trekken geen termieten aan zoals veel andere soorten ramen dat doen. Ze dienen ook niet als broedplaats voor andere insecten. Omdat ze van synthetische materialen gemaakt zijn, zijn ze heel eenvoudig schoon te maken.

4. Vereist weinig tot geen onderhoud
Je hoeft geen fortuin uit te geven om je pvc ramen in goede staat te houden, ondanks het feit dat ze heel lang hun stevigheid en treksterkte behouden. pvc is een materiaal dat weinig onderhoud vergt, en het kan gemakkelijk en snel schoongemaakt worden. Je raam kan er weer als nieuw uitzien met niets meer dan een vochtige spons en een paar minuten van je tijd.

Ze vereisen geen lakken, schuren of overschilderen omdat ze bestand zijn tegen de elementen, en de slijtage is zelfs bij consequent gebruik minimaal omdat ze zo duurzaam zijn. Schrobben kan zelfs de meest hardnekkige vlekken verwijderen, en daarbij wordt het materiaal niet beschadigd.

5. In verband met de verhouding tussen prijs en kwaliteit
Het feit dat PVC ramen en deuren uiterst kosteneffectieve beglazingsoplossingen zijn, is een van de belangrijkste voordelen die aan het gebruik van deze producten verbonden zijn. Je kunt profiteren van de kosteneffectiviteit, de esthetische kwaliteit, de duurzaamheid en de lage onderhoudsbehoefte van het product, terwijl je ook van de hoge energie-efficiëntie ervan kunt genieten. Het feit dat ze niet giftig zijn betekent dat ze geen gevaar voor de natuur vormen, wat nog een reden is waarom hun lange levensduur zo’n voordeel is: ze zijn een heel duurzame oplossing. PVC deuren en ramen zijn beslist een investering die het geld meer dan waard is.

Kunststof ramen bieden een aantal voordelen voor residentieel gebruik.

6. Milieuvriendelijk
De prijs van airconditioning is de laatste jaren omhoog geschoten als gevolg van de escalerende effecten van de opwarming van de aarde. Zonder airconditioning zijn de meeste binnenruimten veel heter en ondraaglijker geworden om in te vertoeven. Als je soortgelijke problemen ondervindt, kun je overwegen een investering te doen in PVC ramen en deuren, want ze kunnen je maandelijkse energierekeningen aanzienlijk verlagen.

Door hun uitstekende isolatiewaarde beperken ze het binnendringen van warmte, wat helpt om binnen een ideale temperatuur te handhaven. Daardoor verhinderen ze dat de warmte van binnen ontsnapt, waardoor het binnen warmer wordt tijdens de wintermaanden. Daardoor zijn ze geschikt voor gebruik bij elk soort weer. Anderzijds zijn PVC ramen de meest milieuvriendelijke optie omdat ze gemakkelijk 40 tot 80 jaar kunnen meegaan. Ze zijn niet schadelijk voor het milieu omdat ze gemaakt zijn van materialen die gerecycleerd kunnen worden. Ze zijn ook eenvoudig weg te werken en te repareren, beide vereisen een verwaarloosbare inspanning van de gebruiker.

7. Biedt uitstekende isolatie
PVC ramen bieden een uitstekende isolatie tegen elementen van buitenaf, zoals luchtvervuiling, pollen, stof, en verzengende hitte. In tegenstelling tot metalen geleidt pvc geen warmte, wat betekent dat het geen warmte absorbeert, waardoor de koelte en het comfort van de ruimten waarin het gebruikt wordt bewaard blijven. Ze zijn niet alleen doeltreffende isolatoren in weer en wind, maar ze bieden ook bescherming tegen lawaai van buitenaf, en scheppen zo een omgeving die opmerkelijk stil is in huis.

8. Bestand tegen corrosie
Ramen van pvc gaan bijzonder lang mee omdat het materiaal waarmee ze gemaakt zijn pvc is, dat niet afbrokkelt of corrodeert. Ze doorstaan jaren zonder barsten of schilferen en worden nooit droog.

9. Verbeterde veiligheid en zekerheid
Het is redelijk bezorgd te zijn over de veiligheid van je eigendom, en dat is een van de redenen waarom het van vitaal belang is de juiste ramen te kiezen. Er is geen twijfel over het belang van deze bezorgdheid. PVC raamkozijnen hebben een uitzonderlijk niveau van duurzaamheid en stevigheid. Ze zijn uitgerust met ingewikkelde sluitmechanismen die op vele punten zijn voorzien en een hoger niveau van bescherming van je bezittingen bieden. De toevoeging van gegalvaniseerde stalen versterkingen aan UPVC ramen is een andere maatregel die gebruikt wordt om de hoogste graad van veiligheid voor je huis of bedrijf te garanderen.

Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de mogelijkheid dat inbrekers, dieven of inbrekers in je huis inbreken als je pvc ramen op je huis laat zetten. Je kunt de energie-efficià “nte PVC vensters echter combineren met gehard glas of gelaagd glas, als je een nog hoger beveiligingsniveau wenst.

De installatie van Kunststof ramen verhoogt het veiligheidsniveau.

10. Een goed werkend afvoersysteem
Deze ramen worden geleverd met luiken waarin afvoersystemen zijn ingebouwd. Dit voorkomt dat water stil blijft staan en stagneert. Waterlekkage kan vermeden worden dankzij een afvoersysteem dat zowel in de binnen- als buitenkozijnen van de luiken is opgenomen.

11. Onaangetast door de temperatuur en de vochtigheid van om het even welke omgeving
PVC raam- en deurkozijnen zijn meestal voorzien van een dubbel afdichtingsmechanisme dat de functie vervult van barrière tegen stof, neerslag, en windbelasting. Hun helling, inwendige waterafvoersleuven, verhoogde looprail, en andere ontwerpelementen verhinderen dat water zich binnen de structuur verzamelt of lekt.

Ze zijn uitstekend bestand tegen de verslechterende effecten van de omgeving, waaronder afbladderen, rotten, pitten, corrosie, uitdrogen, en aantasting door termieten. PVC raam- en deurkozijnen zijn ongevoelig voor de effecten van elke soort neerslag of temperatuurverandering. Daardoor worden ze in de loop van hun leven niet misvormd en behouden in plaats daarvan hun oorspronkelijke vorm.

12. Extreem hoge energie-efficiëntie
Je kunt de energie-efficiëntie van je eigendom verhogen door het plaatsen van PVC kozijnen. PVC is een uitstekende warmte-isolator en heeft ook een lage warmtegeleiding, wat betekent dat het de warmte niet gemakkelijk door zijn kozijnen laat gaan. Als ze goed geïnstalleerd zijn, kunnen PVC kozijnen samen een gesloten luchtsysteem vormen dat bijdraagt tot het behoud van een ideale temperatuur binnen het gebouw.

De mogelijkheden van je woning om geld te besparen op de verwarmings- en koelingskosten kunnen nog verder verhoogd worden door de installatie van lage-emissiviteitsglas in combinatie met PVC vensters. Benieuwd hoe? Tijdens de warmere maanden kan glas met lage emissiviteit helpen de binnenkant van je gebouw koel te houden door de hitte van de zon te weerkaatsen. Bovendien is lage-emissie glas fantastisch in het vasthouden van warmte en het behouden van een behaaglijke temperatuur binnen in je huis of bedrijf tijdens de koude wintermaanden. Zo kun je het hele jaar door een behaaglijke temperatuur in je huis handhaven en hoef je dus aanzienlijk minder je verwarmings- en koelsystemen te gebruiken.

Daardoor zal het bedrag dat je elke maand voor je nutsvoorzieningen moet betalen flink dalen. Bovendien verbruik je minder brandstof als je het op deze manier doet, wat goed nieuws is, niet alleen voor je budget maar ook voor het milieu. Bovendien beschermt Low-E glas het interieur van je woning tegen de schadelijke schittering en ultraviolette straling van de zon.

13. Brandvertragend
Ongelukken, zoals die met brand, kunnen zich elk moment voordoen, en daarom moet je er altijd op voorbereid zijn. Als het gaat om bescherming tegen de verspreiding van vuur, is uvc het materiaal bij uitstek. Brandstudies hebben aangetoond dat ongeplastificeerd polyvinylchloride (uPVC) van nature vuurbestendig is en niet bijdraagt tot de verspreiding van vuur, deze niet ondersteunt en deze ook niet versterkt. Dit komt omdat het PVC chloor bevat, dat door zijn aanwezigheid in het materiaal een brandwerende werking heeft.

Bron: Kozijnen Deurne

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest